„Alchimistul” de Paulo Coelho

Această carte este despre Santiago, un tânăr păstor andaluz care trăiește în casa lui din Spania. La începutul cărții, Santiago se confruntă cu un vis, că există o comoară în apropierea piramidelor din Egipt. Ciobanul decide să-și urmeze visul și pe parcursul acesturi traseu întâlnește o femeie țigancă și un bărbat misterios, bătrân, care se pretinde a fi rege. Ambele personaje îi spun lui Santiago să-și urmeze visul și să găsească comoara. Până la urmă băiatul își găsește comoara, cu toate acestea, călătoria către adevărata comoară îi permite lui să se descopere pe sine.

Alchimistul de Paulo Coelho face legătura cu cititorii care încearcă să-și urmeze visele la fel ca Santiago, care a făcut asta cu o pasiune arzătoare. Interacțiunea lui Santiago cu un alchimist permite transformarea lui însuși. El învață să asculte mediul atât de bine, la fel cum ai avea încredre în cineva. Aceasta arată că persoana trebuie să își urmeze propriile instincte și să caute prevestiri din mediul înconjurător pentru a reuși să-și găsească destinul sau legenda personală.

Această carte mi-a lăsat o mare impresie. Povestea în sine este specială. S-ar putea să întrebați ce este un alchimist? Din câte am înțeles, un alchimist este un chimist magician care poate transforma orice metal în aur, însă de-a lungul poveștii și al căutării alchimistului, am simțit că aceasta este mai mult o metaforă a vieții în general. Dacă ne urmăm propriile legende personale, putem efectua aceeași magie – transformăm viețile noastre obișnuite în aur, atât timp cât credem în călătorie și nu renunțăm la ceea ce credem că este destinul nostru. Dacă sunteți în căutarea inspirației, această poveste o aduce în vileag.

Uneori se poate muta pe teritoriul religios, vorbind destul de mult despre Dumnezeu și rai, deci, în funcție de credințele fiecăruia, acesta ar putea fi un dezavantaj. Totuși cred că toți oamenii vor putea să raporteze la mesajul poveștii indiferent de reigia lor.

Unele citate selectate din carte:

  • Nimeni nu se sperie de necunoscut, pentru că oricine poate să dobândească orice vrea și îi face trebuință.
  • Totdeauna o să caut să păstrez puținul pe care-l am pentru că sunt prea mic ca să îmbrățișez lumea. 
  • Învață să respecți și să urmezi semnele.
  • Când avem în față ochilor niște mari comori, nu ne dăm seama niciodată. Fiindcă oamenii nu cred în comori. 
  • Mi-e frică să-mi îndeplinesc visul și pe urmă să nu mai am niciun motiv să trăiesc.
  • Dragostea adevărată se concentrează asupra celeilalte ființe umane. Înseamnă o dorință puternică de  a o face fericitp, de a-i împlini și de a-i proteja interesele.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *