Cum trebuie să prodecez?

Pasul 1

Adună uleiul folosit într-un recipient transparent din plastic. Pentru o bună desfășurare a procesului de reciclare este nevoie ca uleiul să fie strecurat și nu trebuie să fie amestecat cu alte deșeuri. Reciclate vor fi și recipientele din plastic în care va fi colectat uleiul.

Pasul 2

Cantitatea minimă ce se poate colecta este de 0.5 litri de ulei uzat, iar recipientele se duc în magazinele Auchan, urmând să le predați la Serviciu Clienți.

Pasul 3

Efortul trebuie răsplătit așa că în funcție de cantitatea predată, clienții vor fi recompensați cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

Există și alte centre de colectare?

Da! Bineînțeles. Uleiul alimentar uzat se poate colecta și la benzinăriile Mol, iar lista cu punctele lor de colectare o puteți consulta aici. De asemenea proiectul Sigurec îți oferă ocazia să colectezi uleiul alimentar uzat în una dintre cele 21 de stații de colectare selectivă din țară aflate în apropierea magazinelor Carrefour, iar lista cu aceste stații o puteți consulta aici.  Dacă ești din Iași sau București și consideri că ești prea ocupat să te deplasezi la aceste puncte de colectare, nicio problemă, cei din proiectul Uleiosul pot veni direct la tine acasă să preia uleiul colectat, însă nu mai puțin de 4 litri, aceasta fiind cantitatea minimă ce poate fi ridicată de la tine de acasă. Trebuie doar să completezi formularul de predare, iar un voluntar te va contacta când se vor înregistra mai multe colectări pe zona ta.