#despreCluj. Localuri care au un decor de neuitat.

Atunci când intru pentru prima dată într-un local, primul lucru la care atrag atenția este decorul. Uneori ma uimește, alteori mă lasă cu un gust amar atunci când îmi creez așteptări prea mari de dinainte. Este unul din cei mai importanți factori atunci când voi decide dacă să mă mai întorc în localul respectiv sau nu. Să fim sinceri, dacă mergem într-o cafenea care este aranjată foarte frumos și e plăcută vizual, șansele să revenim sunt mult mai mari, mai ales dacă și cafeaua a fost foarte bună.

Fiind un oraș multicultural și al studenților, Clujul reușește să surprindă prin anumite localuri care au ceva aparte. De fiecare dată când treci ușa acestora, te fascinează decorul minimalist sau din contra, extragavant. Unele din cele mai frumoase și surprinzătoare localuri se ascund în cladirile înalte din centrul vechi al orașului sau pe străzi ascunse.

Q Caffe

Q Caffe este un local de pe strada Petru Maior, la al doilea etaj a unei clăriri roz aprins. Decorul are tematica de dark fantasy și este unul din cele mai ingenioase locuri pe care le poți găsi la Cluj.

Ineditul proiect de redecorare și design interior a fost realizat în colaborare cu designerii clujeni Alexandru Tohotan și Zoly Zeleniak, recunoscuți și apreciați la nivel internațional pentru designul mai multor cafenele clujene (Enigma Cafe, Joben Bistro sau Submarine), dar și al unor localuri din alte țări.

Un Icar cu aripi realizate prin stilul steampunk, patru personaje care stau la masă şi reprezintă tipologii de oameni existenţi în ziua de azi, mâini care ţin sfori şi maionete din tavan, mese pictate cu scene din „Divina Comedia“ a lui Dante sunt doar câteva din elementele care vă vor surpinde dacă treceți pragul acestei cafenele.

„Total diferită de alte cafenele, Q Caffe ilustrează prin decor o poveste actuală despre om şi eforturile sale într-o societate ierarhică şi limitatoare”, aşa începe un articol pe boredpanda.com despre Q Caffe, un local de 12 ani în Cluj care s-a reinventat cu un decor fantastic.

Poți alege să stai la o bere alături de prieteni sau la o cafea în liniște, dar anume aici e locul unde se pune întrebarea condiției umane. Totodată, localul are rafturi cu cărți, iar decorul este perfect pentru a te cufunda în lectură.

Îmi place să vin aici pentru că au cafea bună. În plus, este un loc destul de retras, cu o atmosferă plăcută, care îți permite să visezi. Ceea ce mă fascinează cel mai mult este decorul, atât de colorat și viu, dar sumbru în același timp. De multe ori când am chef de un pic de liniște, nu ezit să calc pragul acestei cafenele. Când am intrat pentru prima data, am rămas surpinsă. (Irina, 21 de ani, studentă)

YOLKA

YOLKA bar are doza lui de spectaculos: care nu te intimidează și nici nu invadează, ci te invită să-l savurezi lejer. Îi poți spune barul cu tavan pictat și rădăcină-candelabru, sau barul cu perete vegetal, sau barul cu streașină de stuf la bar – ceea ce nu scapă e abillitatea acestui loc de a te transporta într-un cadru artistic și boem, care te primește cu căldura unui living prieten. Dovada că atmosfera creată transmite ceva – o poveste în care te poți regăsi.

 

A fost deschis în anul 2013, iar denumirea vine din limba rusă și se traduce „brad.” Găsiți localul în Piața Unirii 23, la etajul 2.

Aici găsești o selecție foarte mare de băuturi, iar localul, în ciuda complexității decorului, pare unul minimalist și care îți dă un vibe pozitiv.

SHTO

Nu am putea vorbi despre un oraș studențesc dacă nu are măcar un local care strigă prin decorul acestuia „studenție”. SHTO este un bar din centrul Clujului, decorat exclus în stilul anilor de studenție. Denumirea vine și aici din rusă și se traduce “CE”. Ba mai mult, pe pereți pot fi observate tablouri care îl ilustrează pe Lenin sau cultura rusească.

Poate fi găsit pe str. Memorandumului și are un decor funky și funny, foarte colorat și în stil vesel. Pe peretele localului se găsește chiar și o bicicletă, dar și picturi foarte vii și colorate. Se spune că SHTO College Bar este locul unde își duc veacul studenții din Cluj-Napoca. Iar dacă nu ai fost uimit atunci când ai intrat, așteaptă până deschizi meniul. Denumirile băuturilor sunt foarte inventive, precum ‘’Ice Tea Foot”, “SHTO”, “Habar n-am”.În plus, au o selecție foarte mare de bere.

Un loc interesant unde poți să stai cu prietenii și să savurați o varietate uimitoare de băuturi cu prețuri acceptabile. Mi-a plăcut foarte mult designul interior, deoarece eu însumi sunt o pasionată de artă. Scaune și mese vechi, ceea ce mă impresionează în ultimult timp la unele localuri . Chelnerițele sunt amabile și chiar dau recomandări de bautură dacă le întrebi. Muzica este diversificată. Mulți studenți și tineri vin aici pentru a se simți bine și liberi. Chiar dacă se află în centrul orașului, există un minus că e cam greu să îl găsești, fiind mai ascuns printe case. (Emilia, 21 de ani)

Fie că ai chef să stai la o cafea admirând un decor care ți-ar tăia respirația sau să stai cu prietenii la o bere într-un bar studențesc, cert este că în Cluj poți găsi de toate. De menționat la capitolul decor inediat mai sunt și localurile The Soviet, Bookla, Marty Eatery, Tucano ș.a. Așa că, uei, nu ezita să te bucuri din plin de ceea ce poți găsi la Cluj.

Surse: http://designist.ro/yolka-barul-din-cluj-cu-povesti-pictate-pe-tavan-si-o-radacina-candelabru/

https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/foto-barul-decor-dark-fantasy-inaugurat-cluj-spus-designerii-intr-un-mod-unic-povesteaomului-1_5aa7b475df52022f7581deba/index.html

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *