Lasă-mă să mă sprijin de cuvintele tale

sursă foto: www.needpix.com

Cred că magia omului e cuvântul. Dăm sens prin sunetele care conturează ceea ce credem, trăim, visăm și iubim. Le dăm aripi să zboare iute ca gândul care le-a creat înspre ceea ce ne-a emoționat. Sunt mult feluri de cuvinte pe care le folosim din întâmplare.

Cuvintele plasă

Sunt cele care te prind atunci când plutind prin visele tale te lovești de ceea ce nu-ți dorești. Apar în momentele în care nu mai zărești nicio urmă de scăpare. Sunt spuse blând pe un ton călduros de cei care îți țin visele la dos de vântul lipsit de speranță (care te întoarce pe dos și te lipește de faianță). De vrei să le oferi cuiva drag aflat în cădere spune-i să CREADĂ în ziua de mâine, să-și AMINTEASCĂ că tot el a trăit-o si pe cea de ieri și să SPERE că orice poate să se întâmple.

sursă: www.pixabay.com

Cuvintele zăpăcite

Sunt cele care pe fugă rostite lasă în urmă un mare tărăboi. Nu le poți întoarce din drum, pentru că tu le-ai aruncat ca pe gunoi. Nu-i bine să lași la întâmplare ce vor face cuvintele tale. Ele îți amintesc că ceea ce spui rămâne în sufletul celui căruia îi vorbești. Singura cale înspre împăcare e cea pe care înveți să îți ceri iertare. Astfel PLEACĂ se va transforma în ÎNTOARCE-TE, TACI în VORBEȘTE-MI, NICIODATĂ în MEREU.

sursă: www.pixabay.com

Cuvintele obosite

Sunt așa de des folosite. Le spunem mereu când credem că ar repara ceva. O facem ca să nu fim nevoiți să dăm ochii cu ce ar putea urma. Credem că putem ocoli consecința. Greșelile nu se îndreptă pe drumuri șerpuite. Ar trebui să ne privim în ochi ca să ținem minte cum se simte ÎMI PARE RĂU, atunci când rănile fac sufletele să plouă. Ar trebui să ne luăm de mână când ne spunem TE ROG, ca să putem simți căldura celor ce știu să dăruiască. Ar trebuie să ne îmbrățișăm atunci când MULȚUMESC ne ajută să vedem efortul celor ce ne iubesc.

sursă: www.pixabay.com

Cuvintele șoptite

Sunt cele care ne lasă sufletele dezvelite. Ele sunt dovada că cei pentru care le rostim ne oferă motive să fim. Le simțim dens în aer atunci când le oferim și ne-am dori ca ecoul lor să rămână pe timpan până le vom auzi iar. Simți emoția lui TE IUBESC, frământarea lui ÎMI E DOR DE TINE și dorința din spatele lui MI-AȘ DORI SĂ FII AICI.

sursă: www.pixabay.com

Te rog să asculți cuvintele pe care le foloseai la întâmplare. Uneori pot fi atât de grele. Magia e să ne sprijinim de ele. Să le lăsăm să ne înalțe aproape de ce e mai bun din noi. Odată ce ai ajuns acolo nu mai vrei să le arunci cu nepăsare. E nevoie doar de puțină răbdare. Ascultă și vei găsi oamenii care vor fi atenți la trăirile tale. Apreciază-i pe cei care deja o fac. Întelege-i pe cei care nu au încă vreme. Orice ar fi dăruiește cuvintele pe care ți-ai dori să le primești.

 

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *