Ne este greu să (nu) credem în bunătate

sursă foto: www.pixabay.com

Simt că oamenii sunt atât cât și-au dat voie să fie. Atât cât au crezut în visele lor. Atât cât și-au lăsat aripile să îi poarte spre un loc mai bun. Atât cât au înțeles că rămân cu ei înșiși și cu alegerile pe care le-au făcut. Se întâmplă prea des ca cei din jurul nostru să își poarte aripile prin praful care se pune peste urmele celor care nu își dau voie să creadă. Dacă viața e drumul pe care îl străbatem ca să ajungem la sinele nostru autentic, fiecare încercare e o răscruce de drumuri care te pune în fața curajului și a confortului.

sursă foto: www.pixabay.com

Drumurile bătătorite îngustează privirea, umplu cu invidie sufletul și lasă omul fără prea multă speranță în bunătate. Când îți pierzi speranța în ceva, cum să crezi că mai poate fi vreo urmă sub praful care se depune când suflăm uitare în loc de vorbe bune. Cum ar fi să alegem să credem în bunătate. Alegerea asta e ca un filtru care se pune peste felul în care privim lumea. În fiecare zi, oricât de lungă ar fi, dacă ne dăm voie putem primi măcar un motiv pentru a fi răbdători, înțelegători sau iertători.

sursă foto: www.pixabay.com

Pe măsură ce exersezi privitul prin filtrul bunătății vezi că fiecare om cu care te întâlnești e pe un drum. Pe unii dintre ei îi vei zări când sunt în Valea Fricii și tu pe Dealul Fericirii (sau invers), iar distanța asta dintre ceea ce simțim ne împiedică să ne auzim. Ar fi fost vremuri când ai fi strigat și în lipsa unui răspuns ai fi considerat acel om obtuz. O clipă în care observi unde te afli te poate scuti de toată lipsa de înțelegere pe care o poți oferi atunci când crezi că de pe un deal și dintr-o vale se pot purta conversații normale.

sursă foto: www.pixabay.com

Pentru ce să dăruim atâta înțelegere și răbdare, când în jurul nostru sunt privite ca niște calități opționale? Să le dăruim gândindu-ne ce oameni ne dorim să fim, înspre ce viitor pășim. Ne este greu de atâtea ori să credem în bunătate pentru că renunțăm ușor la ea. Dăruiește-ți motive să ai un azi mai bun ca ieri.

sursă foto: www.pixabay.com

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *