Ce facem UBB?

Uite, plantăm copaci!

UBB goes green este un proiect de dezvoltare sustenabilă adoptat la finalul anului 2016 ce are ca scop reducerea impactului antropic asupra mediului înconjurător. Universitatea Babes-Bolyai a dezvoltat proiecte și direcții de cercetare ce au ca subiect principal dezvoltarea sustenabilă în cadrul mai multor facultăți.

În acest sens, s-a pus la cale o campanie de ecologizare și plantare în Grădina Botanică ”Alexandru Borza” unde s-au înscris peste 300 de voluntari.

Voluntarii au ajutat la ecologozarea grădinii botanice ocupându-se de curățarea frunzelor dar au plantat și copaci. Au primit atât mănuși cât și ustensilele necesare pentru buna desfășurare a activităților. Evenimentul s-a desfășurat în descurs de 2 ore și au fost plantați aproximativ 40 de arbori și arbuști. Pe lângă aceștia, voluntarii au avut ocazia să planteze un arbore sequoia unul dintre cei mai înalți arbori, dar și cei mai longevivi, trăind până la 3000 de ani. Pe lângă tricouri, voluntarii au fost răsplătiți la finalul activităților cu mâncare și un ceai cald.

Acesta este doar unul dintre exemplele de activități în care vă puteți implica pentru a face mediul înconjurător mai curat și mai sănătos. Multe alte astfel de campanii se organizează periodic, iar pe lângă acestea puteți participa și la workshopuri sau conferințe pe tema protejării naturii. Unele dintre cele mai apropiate evenimente din Cluj-Napoca pe acest subiect este o sesiune de comunicări despre natură și protejarea ei , o dezbatere publică pe tema reducerilor deșeurilor, dar și o sesiune de educație pentru combaterea risipei de hrană.

 

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *