Unde este acasă când ne căutăm un loc în lume?

sursă foto: www.pixabay.com

Acolo unde se spune ceva frumos după o zi în care a fost totul pe dos. Acolo unde cineva te ascultă pentru a te înțeleage, nu doar pentru a-ți răspunde. Acolo unde e cald și soare pentru că suntem acceptați pentru diferențele care ne deosebesc de o mare de oameni. Acasă e o casă, o cameră, o începere (sau un cer cu stele) unde afecțiunea dă locului valoarea celor care-l împărtășesc. Unu, doi, trei sau patru sufletele pot să dovedească oricui cum un loc e gol dacă nu este bucuria care ne încarcă când cei pe care îi prețuim sunt unde am vrea să fim.

sursă foto: www.pixabay.com

Se întâmplă uneori să nu fim pe același drum cu cei la care ne gândim adeseori. Începem să uităm cum se simte când suntem acasă, mai rămânem și fără combustibilul numit speranță. Unde e acasă atunci când străbatem Pământul cu un sigur loc în gând? Cred că atunci e momentul să ne amintim că pereții sunt reci fără amintiri. Geamurile nu au niciun folos dacă nu căutăm lumina privind cu drag la cei ce pleacă sau se întorc. Ușile rămân fără sens când nu le deschidem nerăbdători să ne revedem. Astfel tot ce e în afara noastră prinde culoare când lăsăm ceea ce simțim să completeze ceea ce facem si gândim.

sursă foto: www.pixabay.com

Acasă începe cu litera „a” pentru afecțiunea pe care o primim și o dăruim. Acasă e cât o inimă, cât un zâmbet, cât o îmbrățișare sau o revedere. E cât prima vocală, cât primul „mulțumesc”. E vocea blândă care te-a făcut să crezi că te poți ridica după prima căzătura și te-a încurajat și pentru cele care vor urma. E ceea ce ne dăruim când alegem să ne auzim și înțelegem că acasă e în noi.

sursă foto: www.pixabay.com

Oamenii buni ne sunt alături și se lasă purtați în călătoriile noastre. Devin motive să credem în noi, curajul pe un drum plin de nevoi, iubirea de care ne e dor, glumele care ne înveselesc când avem deasupra un nor. E adevărat că cei pe care îi iubim ne fac să ne simțim acasă. Ceea ce ne dăruiesc trebuie să ne amintească că oriunde am colinda pe jos, în suflet putem păstra tot ce e mai frumos.

sursă foto: www.pixabay.com

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *